Pēc garā vasaras brīvlaika skolēniem nereti ir vajadzīgs adaptācijas laiks, lai pierastu pie skolas telpām un saprastu, kā labāk organizēt savas mācības. Lai lietotājiem atvieglotu portāla lietošanu mācību gada sākumā, piedāvājam ieteikumus Uzdevumi.lv izmantošanai.  
 

Nomaini klasi

Viena no galvenajām darbībām, par kuru nevajadzētu aizmirst skolēniem, kas pirmo reizi šajā mācību gadā ielogojas Uzdevumi.lv, ir klases nomaiņa. Lai saņemtu sev adresētos mājasdarbus un pārbaudes darbus, ir svarīgi, ka savā profilā skolēns norādījis precīzu klasi, kurā mācās. Klases maiņu var veikt arī skolas virslietotājs. Ja neesi pārliecināts, vai esi nomainījis klasi vai skolas virslietotājs to ir atjaunojis, pārbaudīt šo informāciju vari savā profilā.


Sūti atsauksmes

Uzdevumi.lv saturu veido zinoši un pieredzējuši skolotāji, taču arī viņi ir tikai cilvēki, kuri reizēm pieļauj neuzmanības kļūdas. Ja kādā no uzdevumiem vai teorijas materiāliem pamani neprecizitāti, drukas kļūdu vai kādu citu kļūmi, būsim priecīgi, ja paziņosi par to Uzdevumi.lv komandai, sūtot atsauksmi. Lai nosūtītu atsauksmi, klikšķini uz zilās vēstules ikoniņas lapas labajā malā vai uz saites "Nosūtīt atsauksmi" lapas kreisajā apakšējā izvēlnē, apraksti atrasto kļūdu un nosūti to mums. Tiklīdz saņemsim Tavu vēstuli, izskatīsim saturu, izlabosim kļūdu un nosūtīsim Tev atbildi. :)


Meklē saturu

Reizēm gadās, ka pie savas klases nevari atrast sev interesējošo tēmu vai arī gribi patrenēties kādā tēmā, kas neatbilst Tavai klasei un nezini, kur to meklēt. Neuztraucies! Ja vēlies atrast konkrētu sadaļu, izmanto portāla meklētāju, kuru atradīsi lapas kreisajā izvēlņu sarakstā. Ieraksti meklētājā tēmas nosaukumu (piemēram, "darbības vārdu locīšana") un atradīsi visu Uzdevumi.lv saturu, kas saistīts ar Tevis izvēlētajiem atslēgas vārdiem.


Krāj punktus

Katrs skolēns taču grib parādīt saviem klasesbiedriem un skolasbiedriem, cik zinošs viņš ir, vai ne? Esi pirmais klases topā, pildot uzdevumus un testus Virtuālajā skolā, krāj punktus un uzturi veselīgu konkurenci ar klasesbiedriem un citiem Uzdevumi.lv lietotājiem! Svarīgi, ka skolēna publiskajā profilā redzami VISI viņa iegūtie punkti, bet klases profilā - tikai tie punkti, ko skolēns ieguvis, pildot savas klases uzdevumus. Piemēram, ja skolēns mācās 9.klasē, tad klases topā parādīsies saņemtie punkti par 9.klases uzdevumiem, taču neparādīsies tie punkti, kurus skolēns būs ieguvis, pildot, piemēram, 5.klases uzdevumus.

Lai veiksmīgs un piedzīvojumiem bagāts jaunais mācību gads! 


Nomaini klasi | Sūti atsauksmes | Meklē saturu  | Krāj punktus

 

publicēts: