Pavisam drīz skolas gaiteņos skanēs bērnu soļi, un gaisā virmos priecīgs satraukums! Esam sagatavojuši darba lapas un plakātus klases audzinātājiem, kas noderēs kā izzinoša, izklaidējoša un pamācoša aktivitāte klases stundās.


Plakāti

  • “Klases noteikumi” - pieklājības un ētikas normas, kas jāievēro skolēniem. Plakātam pievienota arī neaizpildīta veidne, ko katra klase var papildināt ar saviem noteikumiem.
     
  • “Kā ģērbties skolā” - informācija par to, kāds apģērbs ir un nav pieļaujams skolā gan ikdienā, gan svinīgos pasākumos. Ieteikumi ir rekomendējoši, kopā ar skolēniem sarakstu iespējams papildināt atbilstoši katras skolas noteikumiem.
     
  • “Emociju radars” - bērni, tāpat kā pieaugušie, var apmaldīties dažādu emociju virpulī, tāpēc plakāts “Kā Tu šodien jūties?” mudinās apzināties savas sajūtas un to cēloņus.
     
  • “Klases devīze” - iespēja visai klasei kopīgi vienoties par motivējošu un iedvesmojošu frāzi, ko pierakstīt un izvietot redzamā vietā pie sienas.

Apskatīt plakātus 

Darba lapas

  • “Skolēna pieraksti” - svarīgākā informācija vienuviet! Darba lapu skolēns var nēsāt līdzi ikdienā, lai vienmēr zinātu, cikos sākas vai beidzas klases stunda, nenokavētu pusdienas un paspētu uz pulciņiem vai konsultācijām. Lai sevi motivētu, lapā skolēns var pierakstīt galveno semestra vai visa gada mācību mērķi un izplānot, kas jādara, lai to sasniegtu.
     
  • Viss par mani!” - lielisks veids, kā klasesbiedriem iepazīt vienam otru, prezentējot sevi klasē, izvietojot lapas pie sienas vai veidojot klases kopīgo atmiņu kladi. 
     
  • "Vienmēr drošībā” - saskaroties ar neparedzētu vai bīstamu situāciju, bērnam ne vienmēr pa rokai būs mobilais telefons, lai sauktu pēc palīdzības. Aizpildot šo darba lapu, skolēns vienmēr zinās savu dzīvesvietas adresi, vecāku tālruni un citus svarīgus faktus.

Apskatīt darba lapas 

Citi noderīgi materiāli


Pateicamies par līdzšinējo interesi, aktīvi izmantojot sadaļu “Starpbrīdis”! Arī turpmāk strādāsim pie noderīgiem materiāliem, kas papildina mācību ikdienu. 

Tiekamies jaunajā mācību gadā!

 

publicēts: