KĀ AIZVADĪTS 2023./2024. MĀCĪBU GADS?
Noslēdzies vēl viens mācību gads, kas ir bijis ļoti rosīgs un aktivitātēm bagāts. Uzdevumi.lv komanda šogad, tāpat kā citus gadus, aktīvi strādājusi pie tā, lai portāls būtu ērti lietojams un noderīgs ikdienas darbā gan skolotājiem, gan skolēniem un viņu vecākiem. Augstu novērtējam to, ka Uzdevumi.lv tiek izmantots gandrīz visās Latvijas skolās, un īpaši priecājamies par plašo skolotāju aktivitāti sadaļā "Pārbaudes darbi". Aicinām ar aizvadītā mācību gada spilgtākajiem notikumiem iepazīties tālāk!
 
 
AKTĪVĀKĀ SKOLA - LIEPĀJĀ
Maija noslēgumā Uzdevumi.lv skolu TOPa 1. vietā atrodas Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola. Sudrabu izcīna Ķekavas vidusskola un bronzas pozīciju ieņem Rīgas 84. vidusskola. Savukārt, 4. vietā atrodas Ogres 1. vidusskola, bet 5. vietā - Alūksnes vidusskola.
MĀCĪBU GADA AKTĪVĀKIE MĒNEŠI
Visaktīvāk portālu skolēni, skolotāji un vecāki izmantojuši februārī, aprīlī un maijā. Februārī skolēni cītīgi gatavojās un piedalījās matemātikas konkursā. Savukārt, aprīlī 9. klases un vidusskolas skolēni gatavojās monitoringa darbiem un laicīgi sāka pildīt arī eksāmenu treniņuzdevumus. Skolotājiem ražīgākie mēneši bijuši aprīlis un maijs, kad katrā no tiem izveidoti un nosūtīti vairāk nekā 60 000 pārbaudes darbu.
SKOLOTĀJI UN TEHNOLOĢIJAS
Šogad pedagogu vidū augusi interese par sevis veidoto pārbaudes darbu kopīgošanu ar kolēģiem, ko skolotāji visaktīvāk izmantojuši aprīlī. Kopā visa mācību gada garumā skolotāji bērniem nosūtījuši vairāk nekā 440 000 pārbaudes darbu, kas izpildīti vairāk nekā 4 miljonos eksemplāru.
MĀCĪBU SATURA JAUNUMI
Uzdevumi.lv satura redakcija turpināja pilnveidot portālā pieejamos mācību materiālus. Kopā šogad publicēti 2 750 jauni uzdevumi, teorijas materiāli un testi dažādos mācību priekšmetos 1.-12. klasei. Satura kvalitāte ir Uzdevumi.lv galvenā prioritāte, tāpēc novērtējam arī katra lietotāja iesūtītās atsauksmes un ieteikumus.
JAUNI MĀCĪBU PRIEKŠMETI
Liels darbs šogad ieguldīts jauna mācību priekšmeta izstrādē - "Vācu valoda" 4.-6. klasei. Tāpat saturs izveidots un publicēts tādos jaunos mācību priekšmetos kā “Inženierzinības” 7. klasei un “Sociālās zinības un vēsture” 4.-6. klasei. Mācību saturs tiek izstrādāts, balstoties uz lietotāju pieprasījumu, tāpēc, ja vēlaties redzēt vēl kādu jaunu mācību priekšmetu "Virtuālajā skolā", droši sazinieties ar mums!
MATERIĀLI ZINĀŠANU NOSTIPRINĀŠANAI
Lai atvieglotu skolotāju ikdienu un palīdzētu skolēniem mācībās, ik gadu portālā tiek publicēti jauni semestra noslēguma testi, diagnosticējošo darbu un eksāmenu treniņuzdevumi un eksāmenu paraugi. Šogad portāla redakcija sagatavojusi 762 jaunus mācību objektus (teorija, uzdevumi un testi) 10 priekšmetos, bet kopā portālā atrodami jau 9 484 materiāli, kas palīdz nostiprināt zināšanas semestru beigās vai pirms valsts pārbaudes darbiem.
UZLABOJUMI
PORTĀLĀ
Šī mācību gada laikā veikti dažādi uzlabojumi, tajā skaitā sadaļā "Pārbaudes darbi". Tagad skolotāji var veidot pārbaudes darbus, apvienojot vairākus uzdevumus vienā, kopēt savus uzdevumus, mainīt darba izpildes laiku pēc darba uzdošanas un ērtāk pārskatīt skolēnu rezultātus. Turpinās darbs pie sadaļas "Ātrie testi" uzlabošanas, kur būtiskākais jaunums - tagad rezultātus ērti iespējams pārnest uz "E-klasi". 
Uzdevumi.lv
KONKURSS 
Šajā mācību gadā portālā jau otro gadu tika organizēts tiešsaistes matemātikas konkurss 2.-12. klašu skolēniem “Matemātiskais ķēriens”. Konkursā piedalījās vairāk nekā 23 000 skolēni no 517 Latvijas skolām. Dalībnieki varēja pārbaudīt savas zināšanas un sacensties par vērtīgām balvām. Pirms konkursa viņiem bija iespēja sagatavoties ar īpaši pielāgotiem treniņuzdevumiem, kurus skolēni kopumā pildīja vairāk nekā 220 000 reižu.
publicēts: