Vasaras brīvlaiks jau klāt! Laiks atpūsties no mācībām un baudīt brīvo laiku! Lai Tava vasara būtu aizraujoša un interesanta, esam sagatavojuši vairākas idejas, kā to pavadīt. Iedvesmojies no tām un izplāno brīvlaiku tā, lai tas būtu pilns ar lietderīgām un aizraujošām aktivitātēm!


SPORTISKAS AKTIVITĀTES 
 

Orientēšanās
Orientēšanās ir lielisks veids, kā aktīvi un aizraujoši pavadīt laiku brīvā dabā. Šī sporta veida mērķis ir ar kartes vai kompasa palīdzību atrast kontrolpunktus noteiktā apvidū, tāpēc Tev varētu būt nepieciešama karte, kompass, iespējams GPS ierīce vai sporta pulkstenis. Tāpat vari izmēģināt geokečingu (slēpņošanu), kurā jāmeklē apslēptie dārgumi pēc internetā publicētām koordinātām. Vari izveidot savu orientēšanās trasi ap māju vai tuvējā apvidū, tāpat arī vari sameklēt internetā orientēšanās sacensības vietas un doties piedzīvojumā.
 
Ūdens prieki
Vasara ir īstais laiks, lai kopā ar pieaugušo iemācītos peldēt, uzceltu smilšu pili vai piedalītos ūdens kaujā. Ūdens kaujas ir viena no jautrākajām un atsvaidzinošākajām vasaras aktivitātēm, kas patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tās ir lielisks veids, kā karstajās dienās atvēsināties, izkustēties un izbaudīt smieklus kopā ar draugiem vai ģimeni. Lai piedalītos ūdens kaujā Tev būs nepieciešama ūdens pistole, ūdens baloni, spaiņi, tāpat vari izmantot arī ūdens šļūteni vai jebkuru citu rīku, kas var izšļakstīt ūdeni.
 
Bumbu spēles
Lai uzlabotu fizisko sagatavotību, attīstītu koordināciju, izturību, sadarbības prasmes un stratēģiskās iemaņas - bumbu spēles var būt lielisks risinājums. Izvēlies sev vistīkamāko bumbu spēli atkarībā no savām interesēm, fiziskajām spējām un vēlmēm (futbolu, basketbolu, volejbolu, tenisu, tautas bumbu vai jebkuru citu), iesaisti draugus un nododies sportiskām aktivitātēm!
 
Izbraucieni ar draugiem vai ģimeni
Vasara nav iedomājama bez velobraucieniem, jo tie sniedz iespēju baudīt svaigo gaisu, izpētīt apkārtējo dabu un izkustēties ar divriteni. Vari kopīgi ar draugiem vai ģimeni izplānot kādu kopīgu braucienu ar velosipēdu, skrituļslidām, skrituļdēli vai jebkuru citu braucamrīku, kas ir pieejams, un baudīt aktīvu brīvdienu kopā. Vienmēr atceries par drošību - atbilstošu apģērbu, ekipējumu un ķiveri!


EKSKURSIJAS
 

Pārgājieni
Pārgājieni ir lielisks veids, kā pavadīt brīvo laiku, atklājot jaunas vietas, uzzinot interesantus faktus un bagātinot savas zināšanas. Tā ir aktivitāte, kas apvieno piedzīvojumu un atpūtu vienlaicīgi. Pārgājieni var būt dažāda veida un ilguma, sākot no īsām pastaigām pa vietējām apskates vietām līdz vairāku dienu ceļojumiem uz tālākām vietām. Meklē populārākos maršrutus te: Dodiesdaba.lv; Aktivalatvija.lv; Latvia.travel.lv.
 
Kultūras pasākumi
Bagātini savu kultūras un mākslas pieredzi! Izbaudi dažādus mākslas veidus, izglītojies un pavadīt laiku izzinošā vidē. Neatkarīgi no tā, vai Tu esi mākslas cienītājs, mūzikas mīļotājs vai vēstures entuziasts, kultūras pasākumi sniedz daudzveidīgas iespējas, lai izbaudītu kultūras dzīvi. Tā var būt, piemēram, kāda izstāde muzejā, teātra vai koncerta apmeklējums. Pasākumu sarakstu meklē te: Kultūras kalendārs.
 
Pilsētas svētku apmeklējums
Pilsētas svētki vasarā ir viens no gaidītākajiem notikumiem pilsētās, piedāvājot iedzīvotājiem un viesiem daudzveidīgas izklaides, kultūras pasākumus un kopības sajūtu. Šie svētki ir lielisks veids, kā pavadīt brīvo laiku, izbaudot dažādus pasākumus un aktivitātes, kas apvieno tradīcijas, mūziku, mākslu un gastronomiju. Pilsētas svētku kalendārs: Pilsētu svētki 2024.


IZKLAIDĒJOŠAS AKTIVITĀTES
 

Pikniks
Pikniks ir lieliska iespēja pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni un draugiem, izbaudot svaigu gaisu, dabas skaistumu un gardu ēdienu. Tas ir vienkāršs veids, kā pavadīt laiku kopā un izveidot neaizmirstamus atmiņu mirkļus. Vari sarīkot pikniku savā piemājas dārzā vai kādā citā sev tīkamā vietā. Tam Tev būs nepieciešama vien sega, našķi, dzērieni un laba kompānija.
 
Zoodārza apmeklējums
Zoodārza apmeklējums sniedz iespēju iepazīt dažādas dzīvnieku sugas. Tas ir izglītojošs un aizraujošs veids, kā pavadīt brīvo laiku, iegūstot jaunas zināšanas un neaizmirstamus iespaidus. Izvēlies tuvāko zoodārzu un doties apskatīt tā iemītniekus!
 
Atrakciju parka apmeklējums
Atrakciju parki ir izklaidējoša un aizraujoša vieta, kas sniedz iespēju izbaudīt adrenalīnu, piedzīvot jaunas sajūtas un pavadīt laiku aktīvi. Atrakciju parka apmeklējumu vari apvienot ar kādu ekskursiju un padarīt dienu vēl aktīvāku. Populārākie atrakciju parki Latvijā: "Sigulda Adventures' Zone""Sigulda Adventures"; "Avārijas brigāde" un "Klikk".


IZGLĪTOJOŠAS AKTIVITĀTES
 

Izglītojoši testi par drošību
Dodoties vasaras piedzīvojumos, lai brīvlaiks aizritētu mierīgi, ir svarīgi ievērot drošību, tāpēc aicinām pārbaudīt un nostiprināt savas zināšanas dažādos testos sadaļā “Starpbrīdis”:

Izklaidējošas darba lapas
Uzdevumi.lv sadaļā “Starpbrīdis” pieejamas dažādas darba lapas par vasaras tematiku - drošība vasarā, vasaras darbu plānotājs un uzdevumi lietainām dienām. Darba lapas ir lielisks veids, kā pavadīt brīvo laiku aizraujoši, pildot uzdevumus vai krāsojot attēlus. Atvērt darba lapas.
 
Grāmatu lasīšana
Arī lasīšana var būt aizraujoša nodarbe vasarā, jo tā ir kā ceļojums laikā un telpā, atklājot jaunas zināšanas. Tāpat grāmatu lasīšana palīdz veicināt domāšanas un izpratnes attīstību, kas noderēs nākamajā mācību gadā, lai prāts būtu asāks.
 
Jaunu prasmju apgūšana
Ja sen esi vēlējies apgūt kaut ko jaunu - iemācīties dejot, spēlēt mūzikas instrumentu, apgūt svešvalodu vai nostiprināt skolā apgūtās zināšanas, tad vasara ir lielisks laiks, lai to darītu! Risini uzdevumus portāla Uzdevumi.lv sadaļā “Virtuāla skola”, lai nostiprinātu apgūtās zināšanas vai sagatavotos jaunajam mācību gadam! Turklāt, vasarā risinot nākamās klases uzdevumus, vari krāt TOP punktus un rudenī būsi priekšā saviem draugiem klasesbiedru TOPā!

Krāt TOP punktus
Atpūties kārtīgi un smelies spēkus jaunajam mācību gadam! Lai Tev neaizmirstama un piedzīvojumiem bagāta vasara!

 

publicēts: