Svarīgi!
Katrai vielai piemīt īpašības, pēc kurām to var atšķirt no citām vielām.
Kurā glāzē ielieta tomātu sula?

1. glāze

2. glāze
Tomātu sula ir ielieta pirmajā glāzē. Otrajā glāzē ir ieliets piens. Abus dzērienus var atšķirt pēc krāsas. Tomātu sula ir sarkana, bet piens - balts.
Vai tu varētu šos dzērienus atšķirt ar aizvērtām acīm? Protams - tu sajustu smaržu un garšu.
Ir četras galvenās garšas: salda, skāba, sāļa un rūgta. Šādas sajūtas var būt arī smaržai. Piemēram, vaniļa smaržo saldi, bet pienenes - rūgti.
Ja mēs sajūtam nepazīstamu smaržu vai garšu, tad mēs to salīdzinām ar jau zināmām smaržām un garšām. Piemēram, kivi garšo līdzīgi zemenēm, bet kāļi - līdzīgi kāpostiem.
Katrai vielai piemīt savas īpašības - krāsa, smarža un garša.
Svarīgi!
Atceries! Garšot drīkst tikai ēdamas lietas!