Instrukcija ir norādījums vai pamācība kādas darbības veikšanai.
Svarīgi!
Obligāti jāievēro instrukcijā minēto darbību secību.
Piemērs:
DARBA DROŠĪBA SKOLĒNIEM, STRĀDĀJOT MĀCĪBU VIRTUVĒ
- Sākot darbu virtuvē, jāapsien tīrs priekšauts.
- Gari mati jāsasien. Ap galvu jāapsien lakatiņš vai jāuzliek cepure.
- Rotaslietas jānoņem.
- Pirms darba jānomazgā rokas ar ziepēm un jānoslauka tīrā dvielī, kas nav paredzēts citām vajadzībām.
- Uzmanīgi jārīkojas ar dakšiņām, nažiem u.c. asiem priekšmetiem.
- Ja saplīst trauks, nekavējoties lauskas ir jāsaslauka.
- Lai neapdedzinātu pirkstus, vāku no karsta katla vai pannas jāņem ar speciālu lupatiņu vai cimdu.
- Ja uz grīdas kaut kas izlijis, tas uzreiz jāsaslauka.
- Ar elektriskajām virtuves ierīcēm jādarbojas uzmanīgi. Kategoriski aizliegts lietot bojātas virtuves ierīces.
- Ieslēdzot elektriskās virtuves ierīces, kontaktdakša stabili jāiebīda kontaktligzdā līdz galam. Tikai pēc tam drīkst to ieslēgt.
- Vispirms jāizslēdz elektriskās virtuves ierīces un tikai tad, kontaktligzdu pieturot ar roku, ņem ārā kontaktdakšu. To nedrīkst raut aiz vada, jo tad var notikt īssavienojums.
- Ūdeni elektriskajā tējkannā var liet tikai tad, kad tā ir atslēgta no elektriskā tīkla.
- Ar slapjām vai mitrām rokām nedrīkst aizskart elektriskos vadus.
- Elektrisko plīti var tīrīt tikai atdzisušu un strāvai jābūt atslēgtai.
- Gatavojot ēdienus, nedrīkst izmantot bojātus produktus, jo var saindēties.
- Izmantojot svaigus produktus, tie ļoti rūpīgi jānomazgā un jānotīra.
- Beidzot darbu, virtuve ir jāuzkopj, trauki jānomazgā, jānoslauka, jānoliek vietā.
Atsauce:
http://www.letonika.lv/groups/default.aspx?r=1107&q=instrukcija&id=997846&g=1
http://www.tukumagimn.lv/Dokumenti/Droshiba_majturiba.pdf