Izlasi tekstu! Maizes mīklas rūgšanu nodrošina rauga šūnu vielmaiņas procesi (elpošana). Maizes rauga šūnas gan aerobos, gan anaerobos apstākļos 20–35 °C temperatūrā izdala enzīmus, kas mīklā esošo cukuru pārveido par ogļskābo gāzi.
Atzīmē tabulā, kā mainīsies rauga elpošanas procesa aktivitāte (pastiprināsies vai samazināsies) dotajos apstākļos, ievelkot krustiņu atbilstošajā ailē! Pamato, kādēļ mainās rauga enzīmu aktivitāte.
Apstākļi | Rauga elpošanas aktivitāte | Pamatojums |
Cepot maizi 150 °C | ||
Pievienojot mīklai papildus cukuru | ||
Mīklu atdzesējot līdz 10 °C |
Atsauce:
https://visc.gov.lv/vispizglitiba/eksameni/dokumenti/uzdevumi/2017/vidussk/12kl_biologija.pdf
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!