Raudzētiem piena produktiem ir ilgāks derīguma termiņš kā neraudzētiem, jo skābpiena produktu sastāvs kavē pūšanas baktēriju savairošanos. Skābpiena produktu raudzēšana notiek anaerobos apstākļos izmantojot Lactobacillus baktērijas, kuras kā enerģijas avotu izmanto piena cukuru - laktozi.
 
Izpēti datu bukleta shēmu!
 
YCUZD_250210_7075_pienskabo_bakteriju_elposana.svg
 
Kurš ir raudzēšanas produkts, kas pagarina piena produkta glabāšanas derīguma termiņu?
 
 
Atsauce:
https://www.visc.gov.lv. Monitoringa darbs optimālajā mācību satura apguves līmenī bioloģijā vidusskolai, 2024
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!