Uzmanīgi izlasi tekstu!
 
Rudzu maize.

Rudzu maizi cep no rupjiem un skrotētiem rudzu miltiem. Rudzu maizei ir tumša un salīdzinoši bieza garoza. Tradicionāli Latvijā rudzu maizi cep uz klona. Tās mīkstums ir blīvāks, ar lielākām un mazākām porām, elastīgs un mazliet mitrs. Rudzu maizei ir raksturīgs izteikts aromāts un skābena garša. Tas atkarīgs no rudzu maizes gatavošanas tehnoloģijas, kurā svarīga loma ir ieraugam. Rupja rudzu maize ilgi saglabājas svaiga. Tā ir bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Maizes uzglabāšanas termiņš ir piecas līdz desmit dienas un pat vairāk.
 
Uzraksti iztrūkstošos vārdus!
Skaitļus rakstīt ar vārdiem!
 
1. Latvijā parasti  maizi cep uz klona.
 
2. Rupja rudzu  ilgi saglabājas svaiga.
Atsauce:
https://www.laci.lv/lv/par-maizi/maizes-veidi/
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!