Izlasi tekstu par maizi! Izvēlies atbilstošāko virsrakstu!
Galvenās maizes sastāvdaļas ir milti, raugs, ūdens un sāls. Milti visvairāk ietekmē to, kāda būs gatavā maize. Maizi visbiežāk cep no kviešu, rudzu, miežu miltiem. Ūdens ļauj samīcīt mīklu viendabīgā masā. Rudzu miltu miklā ūdens ir nedaudz vairāk kā kviešu miltu mīklā. Sāls daudzums atkarīgs no citu piedevu daudzuma. Citas piedevas var būt cukurs, piens, rozīnes un citi žāvēti augļi.
Atbilžu varianti:
Maize sastāvdaļas un to nozīme
Maizes veidi
Maizes vēsture
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!