Uz pārtikas produkta, kas ražots Eiropas Savienībā, tātad arī Latvijā, obligāti jābūt:
Produkta nosaukumam.
Produkta nosaukumam.
Piemērs:
Saldskābmaize ''Īpašā''
Piemērs:
Galvenā sastāvdaļa rudzu milti - rupjmaize, kviešu milti- baltmaize.
Piemērs:
Lauku rupjmaize, Īpašā baltmaize, Sāļais radziņš
Piemērs:
Salsdskābmaize ar kaņepēm, Baltmaize ar zemenēm, Rupjmaize ar koriandru
Piemērs:
Augļu maize''Vasara'', Zemeņu maize''Mīļā'', Radziņš ar ķimenēm ''Ansītis''
Piemērs:
rupjā maluma RUDZU milti (30,4%), dzeramais ūdens, RUDZU drupinātie graudi (23,4%), cukurs, RUDZU sarkanais iesals, RUDZU baltais iesals, pārtikas sāls, ķimenes.
Produktiem, kas ātri bojājas, ir norāda izlietot līdz (pēc tam produkts vairs nav derīgs ēšanai),
norāde ieteicams līdz vēsta, ka produkts vēl ir ēdams pēc termiņa beigām, bet zaudējis savas īpašības- garšu, smaržu, izskatu.
Piemērs:
Izlietot līdz 23. 12. 24.
Izcelsmes valsts: var būt norādīta ar valstu apzīmējumu, vai valsts karogu.
Piemērs:
Ražots Latvijā, Ražots ES
Piemērs:
AS ''Latvijas maiznieks''
Mēdz rakstīt arī ražotāja pilnu adresi un tālruni atsauksmēm, dažkārt arī mājaslapas adresi.
Piemērs:
SIA "Jautrais maiznieks"Miltu iela5, Sigulda, tālrunis atsauksēm 23491566, ww.jautraismaiznieks.lv
Svars
Piemērs:
730 g
Vajadzības gadījumā lietošanas pamācība: kā cept vai varīt attiecīgo produktu.
Jānorāda produkta uzturvērtība - cik kalorijas produkts satur, cik daudz tauku, cukura, sāls un olbaltumvielu ir produktā.
Piemērs:
Uzturvērtība (100 g/ml)
Enerģētiskā vērtība 941,00 kJ / 225,00 Kcal
Tauki 1,10 g
Ogļhidrāti 44,50 g
Cukuri 9,50 g
Olbaltumvielas 5,40 g
Sāls 2,75 g
Enerģētiskā vērtība 941,00 kJ / 225,00 Kcal
Tauki 1,10 g
Ogļhidrāti 44,50 g
Cukuri 9,50 g
Olbaltumvielas 5,40 g
Sāls 2,75 g
Uz produkta var atrasties arī dažādi īpaši marķējumi, piemēram,
zaļā karotīte - produkts audzēts Latvijā,
varde- produkta sastāvdaļa audzētas, izturoties atbildīgi pret lietus mežiem utt.
norāde par iepakojumu iespējamu pārstrādi u.c.