20. maijs - ANGĻU VALODA
EKSĀMENS 9. KLASEI

Satura rādītājs:

Teorija

Numurs Nosaukums Apraksts
Numurs 1. Nosaukums Minerālmēsli Apraksts Minerālmēslu vispārējs raksturojums
Numurs 2. Nosaukums Minerālmēslu veidi Apraksts Izplatītākie minerālmēsli
Numurs 3. Nosaukums Pesticīdi Apraksts Pesticīdu raksturojums
Numurs 4. Nosaukums Pesticīdu ietekme uz veselību Apraksts Pesticīdu ietekme uz veselību
Numurs 5. Nosaukums Pārtikas piedevas Apraksts Pārtikas piedevas, to iedalījums
Numurs 6. Nosaukums Pārtikas piedevu bīstamība Apraksts Pārtikas piedevu ietekme uz veselību
Numurs 7. Nosaukums Ogļhidrāti Apraksts Ogļhidrātu raksturojums
Numurs 8. Nosaukums Celuloze Apraksts Celulozes raksturojums un papīra ražošana
Numurs 9. Nosaukums Aminoskābes Apraksts Aminoskābju raksturojums
Numurs 10. Nosaukums Olbaltumvielas Apraksts Olbaltumvielu raksturojums
Numurs 11. Nosaukums Olbaltumvielu nozīme Apraksts Olbaltumvielu nozīme uzturā, uzbūve un funkcijas
Numurs 12. Nosaukums Polimēri Apraksts Polimēru raksturojums
Numurs 13. Nosaukums Polimēru izmantošana Apraksts Polimēru nozīme cilvēku dzīvē
Numurs 14. Nosaukums Ķīmiskā rūpniecība Latvijā Apraksts Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā

Uzdevumi

Numurs Nosaukums Tips Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
Numurs 1. Nosaukums Mikroelementi Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 3 p. Apraksts Kurš no dotajiem ir mikroelements?
Numurs 2. Nosaukums Makroelementi Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 3 p. Apraksts Kuri no dotajiem ir makroelementi?
Numurs 3. Nosaukums Pesticīdi Tips 1. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 2 p. Apraksts Kuri ir pesticīdi?
Numurs 4. Nosaukums Pesticīdu ietekme uz veselību Tips 1. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 3 p. Apraksts Pesticīdu bīstamība
Numurs 5. Nosaukums Pārtikas piedevas Tips 1. izziņas līmenis Grūtības pakāpe zema Punkti 2 p. Apraksts Kuras ir pārtikas piedevas?
Numurs 6. Nosaukums Pārtikas piedevu bīstamība Tips 1. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 1 p. Apraksts Pārtikas piedevu pielietojamība
Numurs 7. Nosaukums Ogļhidrāti Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 3 p. Apraksts Cietes, saharozes, cietes un glikozes formulu atpazīšana
Numurs 8. Nosaukums Ogļhidrāti Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe augsta Punkti 3 p. Apraksts Stehiometriskie aprēķini fotosintēzes procesā
Numurs 9. Nosaukums Aminoskābes Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe augsta Punkti 3 p. Apraksts Aminoskābju nosaukumi
Numurs 10. Nosaukums Proteīni Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 2 p. Apraksts Proteīnu funkcijas
Numurs 11. Nosaukums Polimēri Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 2 p. Apraksts Polihlorvinila īpašības un izmantošana
Numurs 12. Nosaukums Polimēri Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 2 p. Apraksts Polietilēna fizikālās īpašības
Numurs 13. Nosaukums Ķīmiskā rūpniecība Tips 2. izziņas līmenis Grūtības pakāpe vidēja Punkti 2 p. Apraksts Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā

Eksāmenu uzdevumi (PROF)

Numurs Nosaukums Tips Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
Numurs 1. Nosaukums Diag. darbs. Aprēķini ķīmijā (2016) Tips Citi Grūtības pakāpe vidēja Punkti 1 p. Apraksts Aprēķina reakcijas izejvielas masu pēc ķīmiskās reakcijas vienādojuma. (Standarta prasība: 7.35.)

Papildu uzdevumi (slēpti no skolēniem)

Numurs Nosaukums Tips Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
Numurs 1. Nosaukums Ogļhidrāti Tips Citi Grūtības pakāpe augsta Punkti 2 p. Apraksts Stehiometriskie aprēķini glikozes rūgšanas procesā

Testi

Numurs Nosaukums Ieteicamais ilgums: Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
Numurs 1. Nosaukums Minerālmēsli, pesticīdi, pārtikas piedevas Ieteicamais ilgums: 00:08:00 Grūtības pakāpe vidēja Punkti 14 p. Apraksts Mikroelementi un makroelementi, pēsticīdu bīstamība, vielas, kuras pieskaita pesticīdiem, pārtikas piedevu bīstamība
Numurs 2. Nosaukums Ogļhidrāti, proteīni, olbaltumvielas un aminoskābes Ieteicamais ilgums: 00:00:00 Grūtības pakāpe vidēja Punkti 11 p. Apraksts Ciete, saharoze, glikoze, aminoskābju nosaukumi, proteīnu funkcijas un iedalījums
Numurs 3. Nosaukums Polimēri un ķīmiskā rūpniecība Ieteicamais ilgums: 00:06:00 Grūtības pakāpe vidēja Punkti 6 p. Apraksts Polihlorvinila īpašības, polietilēna ķīmiskās īpašības, ķīmiskā rūpniecība Latvijā
Numurs 4. Nosaukums Cilvēks vielu pasaulē Ieteicamais ilgums: 00:30:00 Grūtības pakāpe vidēja Punkti 25 p. Apraksts Tēmas uzdevumu apkopojums