Satura rādītājs:
Teorija
Numurs | Nosaukums | Apraksts |
---|---|---|
1. | Minerālmēsli | Minerālmēslu vispārējs raksturojums |
2. | Minerālmēslu veidi | Izplatītākie minerālmēsli |
3. | Pesticīdi | Pesticīdu raksturojums |
4. | Pesticīdu ietekme uz veselību | Pesticīdu ietekme uz veselību |
5. | Pārtikas piedevas | Pārtikas piedevas, to iedalījums |
6. | Pārtikas piedevu bīstamība | Pārtikas piedevu ietekme uz veselību |
7. | Ogļhidrāti | Ogļhidrātu raksturojums |
8. | Celuloze | Celulozes raksturojums un papīra ražošana |
9. | Aminoskābes | Aminoskābju raksturojums |
10. | Olbaltumvielas | Olbaltumvielu raksturojums |
11. | Olbaltumvielu nozīme | Olbaltumvielu nozīme uzturā, uzbūve un funkcijas |
12. | Polimēri | Polimēru raksturojums |
13. | Polimēru izmantošana | Polimēru nozīme cilvēku dzīvē |
14. | Ķīmiskā rūpniecība Latvijā | Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Uzdevumi
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
1. | Mikroelementi | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Kurš no dotajiem ir mikroelements? |
2. | Makroelementi | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Kuri no dotajiem ir makroelementi? |
3. | Pesticīdi | 1. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Kuri ir pesticīdi? |
4. | Pesticīdu ietekme uz veselību | 1. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Pesticīdu bīstamība |
5. | Pārtikas piedevas | 1. izziņas līmenis | zema | 2 p. | Kuras ir pārtikas piedevas? |
6. | Pārtikas piedevu bīstamība | 1. izziņas līmenis | vidēja | 1 p. | Pārtikas piedevu pielietojamība |
7. | Ogļhidrāti | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Cietes, saharozes, cietes un glikozes formulu atpazīšana |
8. | Ogļhidrāti | 2. izziņas līmenis | augsta | 3 p. | Stehiometriskie aprēķini fotosintēzes procesā |
9. | Aminoskābes | 2. izziņas līmenis | augsta | 3 p. | Aminoskābju nosaukumi |
10. | Proteīni | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Proteīnu funkcijas |
11. | Polimēri | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Polihlorvinila īpašības un izmantošana |
12. | Polimēri | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Polietilēna fizikālās īpašības |
13. | Ķīmiskā rūpniecība | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Eksāmenu uzdevumi (PROF)
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
1. | Diag. darbs. Aprēķini ķīmijā (2016) | Citi | vidēja | 1 p. | Aprēķina reakcijas izejvielas masu pēc ķīmiskās reakcijas vienādojuma. (Standarta prasība: 7.35.) |
Papildu uzdevumi (slēpti no skolēniem)
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
1. | Ogļhidrāti | Citi | augsta | 2 p. | Stehiometriskie aprēķini glikozes rūgšanas procesā |
Testi
Numurs | Nosaukums | Ieteicamais ilgums: | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
1. | Minerālmēsli, pesticīdi, pārtikas piedevas | 00:08:00 | vidēja | 14 p. | Mikroelementi un makroelementi, pēsticīdu bīstamība, vielas, kuras pieskaita pesticīdiem, pārtikas piedevu bīstamība |
2. | Ogļhidrāti, proteīni, olbaltumvielas un aminoskābes | 00:00:00 | vidēja | 11 p. | Ciete, saharoze, glikoze, aminoskābju nosaukumi, proteīnu funkcijas un iedalījums |
3. | Polimēri un ķīmiskā rūpniecība | 00:06:00 | vidēja | 6 p. | Polihlorvinila īpašības, polietilēna ķīmiskās īpašības, ķīmiskā rūpniecība Latvijā |
4. | Cilvēks vielu pasaulē | 00:30:00 | vidēja | 25 p. | Tēmas uzdevumu apkopojums |