Satura rādītājs:
Teorija
Numurs | Nosaukums | Apraksts |
---|---|---|
Numurs 1. | Nosaukums Minerālmēsli | Apraksts Minerālmēslu vispārējs raksturojums |
Numurs 2. | Nosaukums Minerālmēslu veidi | Apraksts Izplatītākie minerālmēsli |
Numurs 3. | Nosaukums Pesticīdi | Apraksts Pesticīdu raksturojums |
Numurs 4. | Nosaukums Pesticīdu ietekme uz veselību | Apraksts Pesticīdu ietekme uz veselību |
Numurs 5. | Nosaukums Pārtikas piedevas | Apraksts Pārtikas piedevas, to iedalījums |
Numurs 6. | Nosaukums Pārtikas piedevu bīstamība | Apraksts Pārtikas piedevu ietekme uz veselību |
Numurs 7. | Nosaukums Ogļhidrāti | Apraksts Ogļhidrātu raksturojums |
Numurs 8. | Nosaukums Celuloze | Apraksts Celulozes raksturojums un papīra ražošana |
Numurs 9. | Nosaukums Aminoskābes | Apraksts Aminoskābju raksturojums |
Numurs 10. | Nosaukums Olbaltumvielas | Apraksts Olbaltumvielu raksturojums |
Numurs 11. | Nosaukums Olbaltumvielu nozīme | Apraksts Olbaltumvielu nozīme uzturā, uzbūve un funkcijas |
Numurs 12. | Nosaukums Polimēri | Apraksts Polimēru raksturojums |
Numurs 13. | Nosaukums Polimēru izmantošana | Apraksts Polimēru nozīme cilvēku dzīvē |
Numurs 14. | Nosaukums Ķīmiskā rūpniecība Latvijā | Apraksts Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Uzdevumi
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
Numurs 1. | Nosaukums Mikroelementi | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 3 p. | Apraksts Kurš no dotajiem ir mikroelements? |
Numurs 2. | Nosaukums Makroelementi | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 3 p. | Apraksts Kuri no dotajiem ir makroelementi? |
Numurs 3. | Nosaukums Pesticīdi | Tips 1. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 2 p. | Apraksts Kuri ir pesticīdi? |
Numurs 4. | Nosaukums Pesticīdu ietekme uz veselību | Tips 1. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 3 p. | Apraksts Pesticīdu bīstamība |
Numurs 5. | Nosaukums Pārtikas piedevas | Tips 1. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe zema | Punkti 2 p. | Apraksts Kuras ir pārtikas piedevas? |
Numurs 6. | Nosaukums Pārtikas piedevu bīstamība | Tips 1. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 1 p. | Apraksts Pārtikas piedevu pielietojamība |
Numurs 7. | Nosaukums Ogļhidrāti | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 3 p. | Apraksts Cietes, saharozes, cietes un glikozes formulu atpazīšana |
Numurs 8. | Nosaukums Ogļhidrāti | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe augsta | Punkti 3 p. | Apraksts Stehiometriskie aprēķini fotosintēzes procesā |
Numurs 9. | Nosaukums Aminoskābes | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe augsta | Punkti 3 p. | Apraksts Aminoskābju nosaukumi |
Numurs 10. | Nosaukums Proteīni | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 2 p. | Apraksts Proteīnu funkcijas |
Numurs 11. | Nosaukums Polimēri | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 2 p. | Apraksts Polihlorvinila īpašības un izmantošana |
Numurs 12. | Nosaukums Polimēri | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 2 p. | Apraksts Polietilēna fizikālās īpašības |
Numurs 13. | Nosaukums Ķīmiskā rūpniecība | Tips 2. izziņas līmenis | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 2 p. | Apraksts Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Eksāmenu uzdevumi (PROF)
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
Numurs 1. | Nosaukums Diag. darbs. Aprēķini ķīmijā (2016) | Tips Citi | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 1 p. | Apraksts Aprēķina reakcijas izejvielas masu pēc ķīmiskās reakcijas vienādojuma. (Standarta prasība: 7.35.) |
Papildu uzdevumi (slēpti no skolēniem)
Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
Numurs 1. | Nosaukums Ogļhidrāti | Tips Citi | Grūtības pakāpe augsta | Punkti 2 p. | Apraksts Stehiometriskie aprēķini glikozes rūgšanas procesā |
Testi
Numurs | Nosaukums | Ieteicamais ilgums: | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
---|---|---|---|---|---|
Numurs 1. | Nosaukums Minerālmēsli, pesticīdi, pārtikas piedevas | Ieteicamais ilgums: 00:08:00 | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 14 p. | Apraksts Mikroelementi un makroelementi, pēsticīdu bīstamība, vielas, kuras pieskaita pesticīdiem, pārtikas piedevu bīstamība |
Numurs 2. | Nosaukums Ogļhidrāti, proteīni, olbaltumvielas un aminoskābes | Ieteicamais ilgums: 00:00:00 | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 11 p. | Apraksts Ciete, saharoze, glikoze, aminoskābju nosaukumi, proteīnu funkcijas un iedalījums |
Numurs 3. | Nosaukums Polimēri un ķīmiskā rūpniecība | Ieteicamais ilgums: 00:06:00 | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 6 p. | Apraksts Polihlorvinila īpašības, polietilēna ķīmiskās īpašības, ķīmiskā rūpniecība Latvijā |
Numurs 4. | Nosaukums Cilvēks vielu pasaulē | Ieteicamais ilgums: 00:30:00 | Grūtības pakāpe vidēja | Punkti 25 p. | Apraksts Tēmas uzdevumu apkopojums |